Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 12
Ingrediƫnten:
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel + 2 eetlepels extra
  • sap en rasp van 1 middelgrote sinaasappel
  • 150 gram verse cranberries
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet een tulbandvorm licht in en bestuif met wat bloem
  3. Klop de boter romig met de suiker en vanillesuiker
  4. Meng een voor een de eieren erdoor. Mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt
  5. Voeg het sinaasappelsap en -rasp toe
  6. Voeg in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot er een luchtig cakebeslag ontstaat
  7. Spoel de cranberries af en dep droog met een keukenpapiertje
  8. Schep de cranberries om met twee eetlepels zelfrijzend bakmeel zodat ze met een laagje meel bedekt zijn
  9. Spatel de bessen door het beslag
  10. Stort het beslag in de tulbandvorm en laat de cake in ca. 60 minuten gaar worden in de oven
  11. Stort de tulband op en rooster en laat afkoelen
  12. Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/cranberry-sinaasappel-tulband/