Goddelijke gevulde champignons
- 400 gram champignons (ca. 25 stuks)
- 1 uitje, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gram verse worst
- snufje cayennepeper
- 50 gram roomkaas (Monchou)
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas (of oude kaas)
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 eetlepel paneermeel
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier
- Verwijder voorzichtig de steeltjes van de champignons en snijd deze heel fijn
- Verhit een klein beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook even aan
- Voeg de fijngehakte champignon steeltjes toe en bak deze mee tot ze geslonken zijn en het vocht is verdampt
- Knijp het vlees uit de worst en voeg toe aan het champignon mengsel in de pan
- Voeg de cayennepeper en wat zout toe en bak tot het vlees gaar is
- Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen
- Bestrijk intussen de champignon hoedjes met wat olijfolie en zet ze op de bakplaat
- Roer de roomkaas, Parmezaan, gehakte peterselie en paneermeel door het worstmengsel en breng op smaak met peper en eventueel wat zout
- Vul de champignons met de worst en laat de gevulde champignons in 15-20 minuten gaar worden in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/goddelijke-gevulde-champignons/
3.5.3208