Goddelijke gevulde champignons
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 25 stuks
Ingrediƫnten:
  • 400 gram champignons (ca. 25 stuks)
  • 1 uitje, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram verse worst
  • snufje cayennepeper
  • 50 gram roomkaas (Monchou)
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas (of oude kaas)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Veeg de champignons schoon met keukenpapier
  3. Verwijder voorzichtig de steeltjes van de champignons en snijd deze heel fijn
  4. Verhit een klein beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook even aan
  5. Voeg de fijngehakte champignon steeltjes toe en bak deze mee tot ze geslonken zijn en het vocht is verdampt
  6. Knijp het vlees uit de worst en voeg toe aan het champignon mengsel in de pan
  7. Voeg de cayennepeper en wat zout toe en bak tot het vlees gaar is
  8. Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen
  9. Bestrijk intussen de champignon hoedjes met wat olijfolie en zet ze op de bakplaat
  10. Roer de roomkaas, Parmezaan, gehakte peterselie en paneermeel door het worstmengsel en breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  11. Vul de champignons met de worst en laat de gevulde champignons in 15-20 minuten gaar worden in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/goddelijke-gevulde-champignons/