Gevulde dadels met roomkaas en pure chocolade
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 24 stuks
Ingrediƫnten:
  • 24 verse dadels
  • 150 gram zachte Monchou (kuipje Ć  200 gram)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 300 gram pure chocolade, in stukjes
  • 40 gram gehakte pistachenootjes
Bereiden:
  1. Meng de roomkaas met de sinaasappelrasp
  2. Snijd de dadels open en verwijder de pitten
  3. Vul de dadels met de roomkaas en strijk de bovenkanten af
  4. Leg de dadels even in de koelkast om de roomkaas wat op te laten stijven
  5. Smelt intussen de chocolade in de magnetron of au bain-marie
  6. Neem de gevulde dadels uit de koelkast en haal ze met behulp van twee vorken door de gesmolten chocolade. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met een laagje chocolade.
  7. Leg ze op een velletje bakpapier en bestrooi met de gehakte pistachenootjes
  8. Bewaar de dadels in de koelkast
  9. Laat ze voor het serveren een minuut of twintig buiten de koelkast op temperatuur komen
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/gevulde-dadels-met-roomkaas-en-pure-chocolade/