Kook de aardappels goed gaar in water met wat zout
Verhit intussen een klein beetje boter in een hapjespan of wok en bak de spekreepjes hierin tot ze knapperig zijn
Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat op een velletje keukenpapier uitlekken
Bak in het spekvet de spitskool met de ui tot de kool zacht en gaar is (ca. 8 - 10 minuten)
Verwarm de melk 1 minuut op 600 Watt in de magnetron
Giet de aardappels af. Voeg de melk, roomkaas en mosterd toe en stamp tot puree. Gebruik eventueel een houten lepel om de roomkaas en mosterd goed door de puree te mengen.
Voeg de gebakken spitskool en ui toe en roer door de puree
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de gebakken spekreepjes.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/stamppot-met-spitskool-mosterd-en-roomkaas/