Oosterse kuikenbouten uit de oven
- 4 flinke kippenbouten
- 1 ui, in grove stukken
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 eetlepel srirachasaus of sambal
- 50 ml ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- sap van ½ limoen
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel uienpoeder
- Spoel de kippenbouten goed af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier
- Maak het vel los van het vlees door je vingers eronder te duwen
- Steek de stukken ui en plakjes knoflook onder de huid zodat ze tegen het kippenvlees liggen
- Smeer de huid van de kuikenbouten in met de srirachasaus of sambal en leg de kuikenbouten in een ovenschaal
- Meng de ketjap met de sojasaus, limoensap, knoflookpoeder en uienpoeder
- Schenk de marinade over de kip. Zorg dat er ook wat marinade onder de huid van de kip komt, hierdoor smaakt hij straks extra lekker
- Dek de ovenschaal af met folie en laat de kip minstens twee uur marineren in de koelkast (hoe langer, hoe beter!)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwijder de folie en zet de ovenschaal in het midden van de oven.
- Laat de kip in ca. 60-75 minuten botergaar worden. Als de huid te donker wordt kan je de kip eventueel weer afdekken met aluminiumfolie
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/oosterse-kuikenbouten-uit-de-oven/
3.4.3177