Oosterse kuikenbouten uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 4 flinke kippenbouten
  • 1 ui, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel srirachasaus of sambal
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • sap van ½ limoen
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
Bereiden:
  1. Spoel de kippenbouten goed af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier
  2. Maak het vel los van het vlees door je vingers eronder te duwen
  3. Steek de stukken ui en plakjes knoflook onder de huid zodat ze tegen het kippenvlees liggen
  4. Smeer de huid van de kuikenbouten in met de srirachasaus of sambal en leg de kuikenbouten in een ovenschaal
  5. Meng de ketjap met de sojasaus, limoensap, knoflookpoeder en uienpoeder
  6. Schenk de marinade over de kip. Zorg dat er ook wat marinade onder de huid van de kip komt, hierdoor smaakt hij straks extra lekker
  7. Dek de ovenschaal af met folie en laat de kip minstens twee uur marineren in de koelkast (hoe langer, hoe beter!)
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden
  9. Verwijder de folie en zet de ovenschaal in het midden van de oven.
  10. Laat de kip in ca. 60-75 minuten botergaar worden. Als de huid te donker wordt kan je de kip eventueel weer afdekken met aluminiumfolie
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/oosterse-kuikenbouten-uit-de-oven/