Pittige sriracha kip uit de crockpot
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediƫnten:
  • 4 kipfilets (kip uit de diepvries hoef je niet eerst te ontdooien)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels sriracha saus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 flinke eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • sap van 1 limoen + extra partjes limoen voor serveren
  • wat gescheurde korianderblaadjes, voor garneren
Bereiden:
  1. Leg de kipfilets in hun geheel in de crockpot
  2. Voeg de ui en knoflook toe
  3. Meng in en kommetje de sriracha saus, ketchup, suiker en azijn en giet het mengsel over de kip
  4. Laat de kip in 4-5 uur gaar worden op de lage stand of in ca. 3 uur op de hoge stand
  5. Trek de gare kip met een vork uit elkaar en voeg de limoensap toe
  6. Beng op smaak met een beetje zout en peper
  7. Lekker met (basmati)rijst en korianderblaadjes
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pittige-sriracha-kip-uit-de-crockpot/