Pompoen curry soep
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8
Ingredi├źnten:
  • 1 kilo pompoenblokjes
  • 1 kleine winterwortel, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • stukje gember van ca. 1,5 cm, gesnipperd
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 eetlepel hot curry poeder
  • ┬Ż eetlepel komijnpoeder
  • 1 liter groente- of kippenbouillon, van twee tabletten
  • 150 ml kokosmelk
Bereiden:
  1. Verhit wat olie in een grote (soep)pan
  2. Bak de pompoen, winterwortel, bleekselderij, ui, knoflook en gember even aan
  3. Voeg de kruiden toe en bak een paar minuten mee
  4. Voeg de bouillon toe en laat ca. 25 minuten koken tot de pompoen helemaal zacht is
  5. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer
  6. Roer de kokosmelk door de soep en breng op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pompoen-currysoep/