Warme chocolademelk met kardemom en kaneel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 500 ml melk
  • 10 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 20 gram cacao
  • 1 ½ eetlepel suiker
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 75 gram pure chocolade, grof gehakt
Bereiden:
  1. Doe de melk in een steelpannetje
  2. Kneus de kardemompeulen en doe ze bij de melk. Voeg ook het kaneelstokje toe
  3. Breng de melk aan de kook en laat een minuut of 20 zachtjes koken
  4. Meng intussen de cacao met de suiker en de kaneel
  5. Haal de melk door een zeef en doe terug in de pan
  6. Voeg een klein scheutje van de hete melk aan het cacaomengsel toe en roer tot een glad papje
  7. Voeg toe aan de rest van de melk en roer goed door
  8. Voeg de chocolade toe en blijf op laag vuur zachtjes roeren tot de chocolade gesmolten is
  9. Schenk de warme chocolademelk in bekers of koppen en serveer direct.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/warme-chocolademelk-met-kardemom-en-kaneel/