Winterse stoofschotel met bier en parelgort
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 750 gram runderlappen, in blokjes
  • 2 kleine winterwortels, in plakjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 250 gram kastanje champignons, in kwarten
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 flesje donker bier
  • 500-600 ml rundvleesbouillon
  • 1 eetlepel tijm (vers of gedroogd)
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 gram krielaardappels (liefst in de schil), gehalveerd
  • 100 gram parelgort
  • gehakte peterselie voor garnering
Bereiden:
  1. Bestrooi het vlees met peper en zout
  2. Verhit een beetje boter in een grote braadpan en bak het vlees hierin bruin
  3. Voeg de wortel, bleekselderij, ui, champignons en knoflook toe en bak even aan
  4. Strooi de bloem erover en schep even om
  5. Voeg het bier, de bouillon, tijm, laurier en aardappels toe en laat op laag vuur sudderen tot het vlees gaar en zacht is, ca. 2,5 – 3 uur. Roer af en toe even door en voeg zo nodig wat extra water toe
  6. Voeg de parelgort toe en laat nog een half uurtje pruttelen
  7. Voeg als de stoofpot te dik wordt wat water toe tot de gewenste dikte is bereikt
  8. Breng op smaak met peper en zout
  9. Serveer met een beetje gehakte peterselie en warm stokbrood
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/winterse-stoofschotel-met-bier-en-parelgort/