Stoofpeertjes met port
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10 stuks
Ingrediƫnten:
  • 10 stoofpeertjes
  • 750 ml rode port
  • 250 ml bessensap
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 2 steranijs
  • 1 pijpje kaneel
  • 3 kruidnagels
Bereiden:
  1. schil de peertjes, maar laat de steeltjes er aan zitten
  2. Zet de peertjes rechtop tegen elkaar in een pan
  3. Voeg de port, bessensap en sinaasappelsap toe. Zorg dat de peertjes goed onder staan (voeg zo nodig wat water toe)
  4. Doe de sinaasappelrasp, steranijs, kaneel en kruidnagels erbij. Doe het deksel op de pan en zet op het vuur.
  5. Breng aan de kook en laat de peertjes in ca. anderhalf tot twee uur gaar en zacht worden
  6. Laat de peertjes in het kookvocht afkoelen voor je ze serveert
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/stoofpeertjes-met-port/