Geglaceerde worteltjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediƫnten:
  • ca. 500 gram bospeen (1 bosje), geschrapt
  • 2 eetlepels honing
  • 30 gram boter of margarine
  • 50 ml vers sinaasappelsap
Bereiden:
  1. Snijd de wortels in schuine plakjes van ca. 3 mm dikte
  2. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbak laag 50 ml water met de boter en 1 eetlepel honing tot het begint te koken
  3. Voeg de wortel toe en schep even om
  4. Dek de pan af met een deksel en laat op middelhoog vuur ca. 5 minuten koken. Roer af en toe
  5. Haal het deksel van de pan en voeg de resterende eetlepel honing en het sinaasappelsap toe
  6. Laat op hoog vuur nog ca. 5 minuten koken tot het vocht is verdampt en stroperig is geworden
  7. Breng de geglaceerde worteltjes voor het serven op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/geglaceerde-worteltjes-foodblogswap/