Champignonsoep met port en spekjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 2 flinke sjalotten
  • 500 gram kastanje champignons
  • 50 gram bloem
  • 1 liter paddenstoelenbouillon (van twee tabletten)
  • Flinke hand kervel, grof gesneden
  • 75 ml rode port
  • 125 gram spekjes
  • 2 eetlepels verse tijm
Bereiden:
  1. Snipper de sjalotten en snijd de helft van de champignons in stukjes en zet de rest apart
  2. Verhit en beetje olie in een (soep)pan en fruit hierin de sjalotjes even aan
  3. Voeg de gesneden champignons toe en bak ca. 3 minuten mee
  4. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe
  5. Schep even om met de champignons en de sjalotjes en voeg dan één derde van de bouillon toe
  6. Roer tot de bouillon gebonden is en voeg dan de helft van de resterende bouillon toe. Laat de soep weer binden en herhaal dit nog een keer met de rest van de bouillon
  7. Roer de port en de kervel door de soep en laat op laag vuur een minuut of tien zachtjes pruttelen
  8. Snijd intussen de resterende champignons in plakjes en de spekreepjes in een koekenpan tot ze bijna knapperig zijn
  9. Voeg de plakjes champignon en de tijm toe en bak tot de champignons gaar zijn
  10. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen of borden en verdeel de spekjes en champignons over de soep
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/champignonsoep-met-port-en-spekjes/