mini pannenkoek muffins
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 24 stuks
Ingrediënten:
  • 50 gram rozijnen
  • 180 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • ½ eetlepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 300 ml melk
  • 30 gram gesmolten boter (+ extra om in te vetten)
  • extra nodig: mini muffinvorm
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Vet het muffinblik royaal in met gesmolten boter of bakspray
  3. Laat de rozijnen weken in een laagje lauw water
  4. Meng in een kom de bloem, vanillesuiker, zout en bakpoeder
  5. Klop in een andere kom het ei los met de melk
  6. Voeg de helft van het ei-melk mengsel bij de droge ingrediënten en meng tot een gladde massa met een garde of mixer
  7. Voeg de rest van de melk en de gesmolten boter toe en meng tot een egaal beslag
  8. Doe het beslag in een schenkkan en verdeel het over de muffinvorm. Vul de vormpjes voor ca. ¾ met beslag
  9. Dep de rozijnen droog met wat keukenpapier en verdeel ze over het muffinbeslag
  10. Laat de muffins in ca. 12 minuten gaar worden in de oven
  11. Laat ze een paar minuten staan voor je ze voorzichtig uit het bakblik haalt (gebruik een scherp mesje om de randjes los te snijden)
  12. Serveer met warme stroop of maple syrup
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pannenkoek-muffins/