Appel bessen flapjes met kaneelsuiker
- 1 grote zure appel (ik gebruikte goudrenet)
- 75 gram blauwe bessen
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 2 eetlepels rietsuiker
- ½ theelepel kaneel
- 1 ei, losgeklopt
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat de oven voorverwarmen op 220 graden
- Meng de rietsuiker met de kaneel
- Snijd de appel in kleine blokjes en meng met de bessen en vanillesuiker
- Snijd met behulp van een schaaltje of grote beker rondjes van ca. 10 cm uit het deeg
- Leg in het midden van ieder rondje een bergje van het appelmengsel en vouw het deeg eroverheen
- Druk de randen met behulp van een vork goed dicht. Maak de vork hiervoor even nat met wat water, dan blijft het deeg niet aan de vork plakken.
- Maak met een scherp mes een klein sneetje bovenop de flapjes
- Bestrijk ze licht met het losgekopte ei en bestrooi met de kaneelsuiker
- Leg de appel bessen flapjes op de bakplaat en laat ze in ca. 15 minuten gaar worden in de oven.
- Laat ze iets afkoelen voor je ze serveert
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/appel-bessen-flapjes-met-kaneelsuiker/
3.3.3077