Appel bessen flapjes met kaneelsuiker
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10 stuks
Ingrediënten:
  • 1 grote zure appel (ik gebruikte goudrenet)
  • 75 gram blauwe bessen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 ei, losgeklopt
Bereiden:
  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat de oven voorverwarmen op 220 graden
  2. Meng de rietsuiker met de kaneel
  3. Snijd de appel in kleine blokjes en meng met de bessen en vanillesuiker
  4. Snijd met behulp van een schaaltje of grote beker rondjes van ca. 10 cm uit het deeg
  5. Leg in het midden van ieder rondje een bergje van het appelmengsel en vouw het deeg eroverheen
  6. Druk de randen met behulp van een vork goed dicht. Maak de vork hiervoor even nat met wat water, dan blijft het deeg niet aan de vork plakken.
  7. Maak met een scherp mes een klein sneetje bovenop de flapjes
  8. Bestrijk ze licht met het losgekopte ei en bestrooi met de kaneelsuiker
  9. Leg de appel bessen flapjes op de bakplaat en laat ze in ca. 15 minuten gaar worden in de oven.
  10. Laat ze iets afkoelen voor je ze serveert
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/appel-bessen-flapjes-met-kaneelsuiker/