Kook de rijst in een pan met ruim kokend water gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
Verhit in een hapjespan ca. 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de stukjes kipfilet bijna gaar (ca. 3 minuten)
Voeg de chorizo toe en bak mee tot de olie uit de worst vrijkomt
Voeg nu de paprika, ui en knoflook toe en laat ca. 4 minuten zachtjes meebakken
Doe intussen de gezeefde tomaten in een kom en roer er de cayennepeper en twee eetlepels van de gehakte peterselie door (houd de rest achter voor garnering)
Voeg de rijst en de tomatensaus toe aan het chorizo mengsel en schep goed door elkaar
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
Schep de helft van het rijstmengsel in een grote ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover
Schep de rest van de rijst hier weer bovenop en bedek met de overgebleven kaas
Zet in de oven en laat de kaas in ca. 15 minuten smelten
Garneer voor het opdienen met de achtergehouden peterselie
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/rijst-met-kip-en-chorizo/