Double chocolate cupcakes met frambozen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 12st
Ingrediënten:
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eetlepels cacao
  • 100 gram witte chocolade
  • 24 frambozen (vers of diepvries)
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Klop de suiker en vanillesuiker met de boter tot een romig mengsel
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens tot het ei is opgenomen
  4. Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao en voeg in gedeeltes toe aan het beslag. Mix tot een luchtig beslag
  5. Hak de witte chocolade in stukjes en spatel luchtig door het beslag
  6. Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes
  7. leg op elk vormpje twee frambozen en duw ze iets in het beslag
  8. Laat de cupcakes in ca. 25 minuten gaar worden in de oven. Controleer de cupcakes op gaarheid door er een houten satéprikker in te steken. Wanneer de prikker er schoon weer uit komt zijn de cupcakes gaar.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/double-chocolate-cupcakes-met-frambozen/