Gepofte zoete aardappel met komijn-koriander saus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 2 grote zoete aardappels (ca. 300 gram per stuk)
  • 125 gram zure room
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 1 lente uitje, in ringetjes
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed een bakplaat met alufolie
  3. Was de aardappels en wrijf ze in met een beetje olijfolie
  4. Leg de aardappels op de bakplaat en laat ze in ca. 45-55 minuten gaar worden in de oven.
  5. Meng intussen de crème fraîche met de komijn en koriander. Breng op smaak met peper en zout
  6. Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een scherp mes in te prikken. Als het mes er makkelijk doorheen glijdt zijn ze zacht genoeg
  7. Neem de aardappels uit de oven en leg ze op een bord
  8. Scheur de schil aan de bovenkant open (pas op, heet!) en schep wat van de saus op de aardappels
  9. Bestrooi met de ringetjes lente ui en serveer de rest van de saus er los bij
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/gepofte-zoete-aardappel-met-komijn-koriander-saus/