Crockpot: varkens stoofpotje met crème fraîche
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 800 gram varkens fricandeau
  • 125 gram haricots verts, gehalveerd
  • 2 uitjes, grof gesnipperd
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 grote winterwortel, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 kippen bouillonblokje
  • laurierblaadje
  • 200 gram voorgekookte krieltjes
  • 125 gram crème fraîche
  • Gehakte peterselie (voor garnering)
Bereiden:
  1. Snijd de fricandeau in blokjes van ca. 1,5x1,5 cm en doe het vlees in de crockpot
  2. Voeg de haricots verts, ui, paprika, winterwortel, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder en cayennepeper toe en verkruimel het bouillonblokje erboven
  3. Voeg 100 ml water toe en meng alles even goed door elkaar
  4. Doe het laurierblaadje erbij en zet de crockpot op de lage stand voor 4,5 uur
  5. Verwijder het laurierblaadje en voeg de krieltjes toe (grote even halveren).
  6. Laat nog een half uurtje op de lage stand pruttelen
  7. Roer vlak voor het opdienen de crème fraîche door de stoofpot en breng op smaak met een beetje zout
  8. Serveer met knapperig brood en een beetje gehakte peterselie
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crockpot-varkens-stoofpotje-met-creme-fraiche/