- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 gram tomaten passata (pakje)
- 100 ml kook room
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- ½ theelepel chilipoeder
- 3 eetlepels gehakte peterselie, plus 1 eetlepel voor garnering
- 1 eetlepel allesbinder
- 500 gram linguine (pasta)
- 500 gram rauwe, gepelde garnalen
- Olijfolie
- Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
- Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan of wok
- Bak de ui en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig is
- Voeg de passata, kook room, Italiaanse kruiden, chilipoeder, peterselie en allesbinder toe.
- Laat even zachtjes pruttelen om de saus te laten binden.
- Doe, als het water kookt, de linguine in de pan met kokend water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’.
- Verhit terwijl de pasta kookt twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen in 3-4 minuten gaar.
- Voeg de garnalen toe aan de saus.
- Giet de pasta af en roer door de saus
- Verdeel over vier borden en garneer met de achtergehouden gehakte peterselie.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/linguine/
3.2.2802