Walnoten-honing focaccia (foodblogswap)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6
Ingrediƫnten:
  • 500 gram bloem
  • 1 zakje instant gist
  • 2 theepels fijn zout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 25 ml walnotenolie
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 150 gram walnoten, grof gehakt
  • 3 eetlepels honing
Bereiden:
  1. Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en laat ze op een velletje keukenpapier afkoelen
  2. Meng in een kom de bloem met de gist en het zout
  3. Voeg de walnotenolie, zonnebloemolie en het water toe en kneed tot een soepel deeg
  4. Voeg de walnoten en de honing toe en kneed goed door elkaar
  5. Maak een bal van het deeg en dek de kom af met een warme, vochtige theedoek
  6. Laat het deeg een uur rijzen
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  8. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dikte en leg op de bakplaat
  9. Dek weer af met een warme, vochtige theedoek en laat nog een half uur rijzen
  10. Verwarm intussen de oven voor op 250 graden
  11. Prik met je vingers kuiltjes in het brood en laat in ca. 15 minuten gaar bakken in de voorverwarmde oven
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/walnoten-honing-focaccia-foodblogswap/