Walnoten-honing focaccia (foodblogswap)
- 500 gram bloem
- 1 zakje instant gist
- 2 theepels fijn zout
- 250 ml lauwwarm water
- 25 ml walnotenolie
- 25 ml zonnebloemolie
- 150 gram walnoten, grof gehakt
- 3 eetlepels honing
- Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en laat ze op een velletje keukenpapier afkoelen
- Meng in een kom de bloem met de gist en het zout
- Voeg de walnotenolie, zonnebloemolie en het water toe en kneed tot een soepel deeg
- Voeg de walnoten en de honing toe en kneed goed door elkaar
- Maak een bal van het deeg en dek de kom af met een warme, vochtige theedoek
- Laat het deeg een uur rijzen
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dikte en leg op de bakplaat
- Dek weer af met een warme, vochtige theedoek en laat nog een half uur rijzen
- Verwarm intussen de oven voor op 250 graden
- Prik met je vingers kuiltjes in het brood en laat in ca. 15 minuten gaar bakken in de voorverwarmde oven
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/walnoten-honing-focaccia-foodblogswap/
3.3.3077