Tortilla de patatas (Spaanse aardappel omelet)
- 500 gram aardappels
- 2 uien
- 8 eieren
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- Handje geraspte kaas
- ½ theelepel knoflookpoeder
- Olijfolie
- Schil en was de aardappels en snijd ze in dunne plakjes van ca. 2 à 3 mm dik
- Snijd de uien in halve ringen
- Verhit een laagje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de plakjes aardappel en de ui tot de ui bruin begint te worden en de aardappel zacht wordt
- Neem van het vuur en laat even afkoelen
- Kluts intussen de eieren met de peterselie, geraspte kaas en knoflookpoeder
- Breng op smaak met flink wat zout en peper
- Voeg het aardappel-ui mengsel toe aan het ei en meng even door elkaar
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en doe het ei-mengsel in de pan
- Laat op laag vuur bakken tot de bovenkant gestold is, ca. 10-12 minuten
- Draai de omelet met behulp van een bord om en laat weer terug in de pan glijden
- Bak nog ca. 5 minuten tot de tortilla gaar is
- Laat de tortilla iets afkoelen voor je hem aansnijd
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/tortilla-de-patatas-spaanse-aardappel-omelet/
3.3.3077