Lichtgebonden preisoep met lente ui en mosterd
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediƫnten:
  • 2 preien, in ringen
  • 5 lente uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 25 gram bloem
  • 1 liter groentebouillon (van 3 tabletten)
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 plakjes ham, in reepjes (voor garnering)
Bereiden:
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een (soep)pan
  2. Houd wat ringetjes lente ui achter voor garnering
  3. Bak de prei, lente ui en knoflook tot de prei zacht begint te worden
  4. Voeg de bloem toe en roer even snel door elkaar
  5. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer telkens goed door
  6. Voeg de witte wijn toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken
  7. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer of in de blender
  8. Roer de mosterd door de soep en garneer met de achtergehouden ringetjes lente ui en hamreepjes
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/lichtgebonden-preisoep-met-lente-ui-en-mosterd/