Lichtgebonden preisoep met lente ui en mosterd
- 2 preien, in ringen
- 5 lente uitjes, in ringetjes
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 25 gram bloem
- 1 liter groentebouillon (van 3 tabletten)
- 100 ml witte wijn
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 plakjes ham, in reepjes (voor garnering)
- Verhit een scheutje olijfolie in een (soep)pan
- Houd wat ringetjes lente ui achter voor garnering
- Bak de prei, lente ui en knoflook tot de prei zacht begint te worden
- Voeg de bloem toe en roer even snel door elkaar
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer telkens goed door
- Voeg de witte wijn toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken
- Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer of in de blender
- Roer de mosterd door de soep en garneer met de achtergehouden ringetjes lente ui en hamreepjes
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/lichtgebonden-preisoep-met-lente-ui-en-mosterd/
3.3.3077