Crumble met nectarine en karamel
- 4 nectarines, in partjes
- 100 gram (diepvries)frambozen
- sap van 1 citroen
- 2 theelepels maïzena
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram gesmolten boter
- 75 gram lichtbruine suiker
- 150 gram bloem
- 50 gram havermout
- 75 gram zachte karamelsnoepjes (Lonka)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe het fruit in een ruime ovenschaal en schep er de vanillesuiker doorheen
- Meng de citroensap met de maïzena en meng dit door het fruit
- Doe de bloem, suiker en havermout in een mengkom, voeg de gesmolten boter toe en kneed tot een deeg.
- Hak de karamelsnoepjes in kleine stukjes en meng door het deeg.
- Wrijf het deeg nu tussen je vingers zodat er een kruimelig geheel ontstaat
- Verdeel het kruimeldeeg over het fruit in de ovenschaal en laat in 30-40 minuten gaar worden in de oven
- Serveer warm met een grote bol vanille roomijs
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crumble-met-nectarine-en-karamel/
3.3.3077