Meat lovers pastaschotel uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediƫnten:
  • 250 gram chorizo, in blokjes
  • 125 gram spekreepjes
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • Blikje tomatenpuree Ć  140 gram
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 50 ml rode wijn
  • 150 gram geraspte kaas
  • 400 gram fusili (of andere pasta)
  • Cayennepeper of chilipoeder naar smaak
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote (hapjes)pan
  3. De chorizo en de spekjes even aan tot ze knapperig beginnen te worden
  4. Voeg het gehakt toe en bak rul
  5. Doe de courgette, ui, knoflook en paprika erbij en bak ca. 2 minuten
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee
  7. Voeg nu de gezeefde tomaten en rode wijn toe en breng op smaak met peper en een snufje cayennepeper of chilipoeder
  8. Laat de saus op laag vuur ca. 10 minuten pruttelen
  9. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  10. Giet de pasta af en meng door de saus
  11. Doe de pasta in een grote ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover
  12. Zet ca. 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en een beetje knapperig is.
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/meat-lovers-pastaschotel-uit-de-oven/