Meat lovers pastaschotel uit de oven
- 250 gram chorizo, in blokjes
- 125 gram spekreepjes
- 350 gram rundergehakt
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- Blikje tomatenpuree Ć 140 gram
- 400 gram gezeefde tomaten
- 50 ml rode wijn
- 150 gram geraspte kaas
- 400 gram fusili (of andere pasta)
- Cayennepeper of chilipoeder naar smaak
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote (hapjes)pan
- De chorizo en de spekjes even aan tot ze knapperig beginnen te worden
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Doe de courgette, ui, knoflook en paprika erbij en bak ca. 2 minuten
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee
- Voeg nu de gezeefde tomaten en rode wijn toe en breng op smaak met peper en een snufje cayennepeper of chilipoeder
- Laat de saus op laag vuur ca. 10 minuten pruttelen
- Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Giet de pasta af en meng door de saus
- Doe de pasta in een grote ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover
- Zet ca. 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en een beetje knapperig is.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/meat-lovers-pastaschotel-uit-de-oven/
3.3.3077