Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 1 kilo geschilde vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 125 gram zure room
  • 1 eetlepels scherpe Franse mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 augurken, fijngehakt
  • 3 hardgekookte eieren, grof gehakt
Bereiden:
  1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook
  2. Snijd de aardappels in kwarten en kook ze in ca. 12-15 minuten gaar, maar nog wel stevig
  3. Giet de aardappels af en laat iets afkoelen. Snijd ze vervolgens in blokjes van ca. ½ cm x ½ cm
  4. Doe de aardappelblokjes in een kom en schep er de azijn doorheen. Zet apart en laat verder afkoelen
  5. Meng intussen de zure room, mosterd, mayonaise en olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout
  6. Doe de bleekselderij, ui, augurk en de eieren bij de aardappelblokjes
  7. Voeg ook de dressing toe en schep alles goed door elkaar
  8. Breng zo nodig op smaak met zout en peper en laat minstens drie uur in de koelkast afkoelen
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/aardappelsalade/