Gevulde Enjoya paprika
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5
Ingrediënten:
  • 4 á 5 paprika’s
  • 100 gram basmatirijst
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, klein gesneden
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 125 gram spekjes
  • ca. 400 gram verse worst (van varkensvlees)
  • 100 gram roomkaas
  • blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • handje geraspte pittige kaas
  • Snufje cayennepeper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Zet een pan met water op en kook hierin de rijst bijna gaar. Giet de rijst af en zet apart
  3. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de knoflook, bleekselderij en ui even aan
  4. Voeg de spekjes toe en laat ca. 2 minuten meebakken
  5. Knijp de vulling uit de verse worst en voeg toe aan de pan. Laat de worst meebakken tot het vlees bijna gaar is
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee
  7. doe de roomkaas en de peterselie erbij en roer tot een saus ontstaat
  8. Neem de pan van het vuur, voeg de rijst toe en meng door elkaar
  9. Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en eventueel wat zout
  10. Snijd de kapjes van de paprika’s en smeer de buitenkant licht in met olijfolie
  11. Bestrooi de binnenkant van de paprika’s met wat peper en zout en zet ze in een ovenschaal
  12. Vul de paprika’s hoog op met het worst mengsel en verdeel de kaas erover
  13. Zet de kapjes weer terug op de paprika’s en laat ze in ca. 30 minuten gaar worden in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/enjoya-gevulde-paprika/