Pastasalade met kip, pesto en haricots vers
- 1 kippenbouillon blokje
- 2 kipfilets
- 400 gram farfalle (of andere pasta)
- 150 gram haricotsvers
- 1 klein uitje, fijn gesnipperd
- 4 eetlepels verse groene pesto
- 250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
- 2 handjes rucola
- 50 gram pijnboompitjes, geroosterd
- geschaafde Parmezaanse kaas (voor garneren)
- Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de kipfilets in ca 20 minuten gaar
- Neem de kip uit het water, laat een beetje afkoelen en snijd in stukjes
- Halveer de haricots vers en kook ze in vijf minuten beetgaar
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui hierin op laag vuur heel even aan (ca. 1 minuut)
- Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een ruime pan
- Giet af in een vergiet en doe terug in de pan
- Voeg de ui, haricot vers, kipfilet en pesto toe en schep goed om
- Laat het geheel tien minuten afkoelen en meng er dan de tomaatjes, rucola en pijnboompitten doorheen
- Laat de salade in de koelkast koud worden
- Bestrooi de salade voor het serveren met geschaafde Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pastasalade-met-kip-pesto-en-haricots-vers/
3.3.3077