Aubergine uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3
Ingredi├źnten:
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • ┬Ż theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Snufje cayennepeper
  • 1 grote aubergine
  • Flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een (saus)pan en fruit de ui en knoflook hierin even aan
  3. Giet het vocht van de gepelde tomaten bij de ui en knoflook en hak de tomaten klein
  4. Voeg de tomaten en de kruiden toe aan de saus en laat op laag vuur vijf minuten pruttelen
  5. Snijd intussen de aubergine in halve plakken en leg in een ovenschaal
  6. Breng de saus op smaak met peper en wat zout en get over de aubergine
  7. Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en laat in ca. 20 minuten gaar worden in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/aubergine-uit-de-oven/