Plaattaart met sjalotjes en blauwe kaas
- 12 sjalotjes, in ringen
- 1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel verse tijm, gehakt
- 50 ml witte wijn
- 75 gram blauwe kaas
- 1 rol kant en klaar bladerdeeg (Tante Fanny’s)
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit een klein beetje boter in een pan en bak hierin de slalotje en knoflook tot de sjalotjes glazig zijn
- Voeg de suiker toe en laat de sjalotjes op laag vuur even karamelliseren (ca. 3 minuten)
- Voeg de wijn en tijm toe en laat de wijn inkoken
- Leg intussen het bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met wat olijfolie
- Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen
- Verdeel de sjalotjes over het deeg en bestrooi met peper en zout
- Verkruimel de blauwe kaas en verdeel over de plaattaart
- Schuif de plaattaart in de oven en laat in 20-25 minuten gaar worden
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/plaattaart-met-sjalotjes-en-blauwe-kaas/
3.2.2925