Kipkerrie ragout
- 1 kg kipfilet, in blokjes van ca. 1,5x1,5 cm
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel hot currypoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Stukje gember van ca. 2,5 cm, fijngehakt
- 75 gram boter of margarine
- 75 gram bloem
- 1 liter kippenbouillon (van twee tabletten)
- Kruid de blokjes kipfilet met 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, de hot currypoeder, uienpoeder en gemberpoeder.
- Verhit een beetje boter in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan
- Voeg de kipfilet toe en bak tot het gaar is
- Neem uit de pan en zet apart
- Doe de boter in de pan en laat op laag vuur smelten
- Voeg de bloem toe en roer goed tot er een dikke pasta (roux) ontstaat
- Voeg de rest van de kurkuma en de kerriepoeder toe en roer even door
- Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en roer telkens tot de bouillon is opgenomen
- Doe het kip mengsel bij de ragout en laat het geheel nog even door warmen
- Breng op smaak met peper en zout
- Lekker met (basmati)rijst en vers fruit
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/kip-kerrie-ragout/
3.2.2925