Kipkerrie ragout
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingredi├źnten:
  • 1 kg kipfilet, in blokjes van ca. 1,5x1,5 cm
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel hot currypoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ┬Ż theelepel gemberpoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Stukje gember van ca. 2,5 cm, fijngehakt
  • 75 gram boter of margarine
  • 75 gram bloem
  • 1 liter kippenbouillon (van twee tabletten)
Bereiden:
  1. Kruid de blokjes kipfilet met 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, de hot currypoeder, uienpoeder en gemberpoeder.
  2. Verhit een beetje boter in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan
  3. Voeg de kipfilet toe en bak tot het gaar is
  4. Neem uit de pan en zet apart
  5. Doe de boter in de pan en laat op laag vuur smelten
  6. Voeg de bloem toe en roer goed tot er een dikke pasta (roux) ontstaat
  7. Voeg de rest van de kurkuma en de kerriepoeder toe en roer even door
  8. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en roer telkens tot de bouillon is opgenomen
  9. Doe het kip mengsel bij de ragout en laat het geheel nog even door warmen
  10. Breng op smaak met peper en zout
  11. Lekker met (basmati)rijst en vers fruit
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/kip-kerrie-ragout/