Zalm met zuurkool en witte wijnsaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 400 gr zuurkool, uitgelekt
  • 2 mooie stukken zalmfilet of zalmhaasjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml witte wijn
  • 1 sjalotje, grof gehakt
  • 200 ml. crème fraîche
Bereiden:
  1. Bak de ui en knoflook even aan in wat boter tot de ui glazig is
  2. Voeg de zuurkool en de helft van de witte wijn toe en laat dit op laag vuur pruttelen tot de zuurkool beetgaar is
  3. Verhit intussen wat boter in een steel- of sauspan en bak het sjalotje hierin even aan
  4. Voeg de rest van de wijn toe en laat inkoken tot er nog maar een paar eetlepels over zijn
  5. Haal door een zeef om de sjalot te verwijderen en doe het vocht terug in de pan
  6. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door
  7. Laat de saus op laag vuur pruttelen zodat hij wat dikker wordt
  8. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout
  9. Verhit intussen wat boter in een koekenpan en bak hierin de zalm mooi rosé van binnen
  10. Verdeel de zuurkool over twee borden en leg de zalm erop
  11. Schep de witte wijnsaus eroverheen en serveer direct
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zalm-met-zuurkool-en-witte-wijnsaus/