Zalm met zuurkool en witte wijnsaus
- 400 gr zuurkool, uitgelekt
- 2 mooie stukken zalmfilet of zalmhaasjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 laurierblaadje
- 250 ml witte wijn
- 1 sjalotje, grof gehakt
- 200 ml. crème fraîche
- Bak de ui en knoflook even aan in wat boter tot de ui glazig is
- Voeg de zuurkool en de helft van de witte wijn toe en laat dit op laag vuur pruttelen tot de zuurkool beetgaar is
- Verhit intussen wat boter in een steel- of sauspan en bak het sjalotje hierin even aan
- Voeg de rest van de wijn toe en laat inkoken tot er nog maar een paar eetlepels over zijn
- Haal door een zeef om de sjalot te verwijderen en doe het vocht terug in de pan
- Voeg de crème fraîche toe en roer goed door
- Laat de saus op laag vuur pruttelen zodat hij wat dikker wordt
- Breng op smaak met wat peper en eventueel zout
- Verhit intussen wat boter in een koekenpan en bak hierin de zalm mooi rosé van binnen
- Verdeel de zuurkool over twee borden en leg de zalm erop
- Schep de witte wijnsaus eroverheen en serveer direct
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zalm-met-zuurkool-en-witte-wijnsaus/
3.2.2925