Mozzarella taartje
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6
Ingrediënten:
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 2 tomaten
  • 125 gram mozzarella, in stukjes
  • Handje basilicumblaadjes, grof gehakt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Extra nodig: deegroller, kleine taartvorm of springvorm van 18 ca. cm
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden
  2. Verhit een klein beetje olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan. Laat wat afkoelen
  3. Snijd één van de tomaten in blokjes, de andere in plakjes
  4. Klop in een grote kom de eieren los met de room
  5. Voeg de blokjes tomaat, mozzarella, basilicum en het ui-knoflookmengsel toe en meng door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout
  6. Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en rol met een deegroller iets uit tot een lap groot genoeg om de bakvorm mee te bekleden
  7. Leg het deeg voorzichtig in de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem
  8. Giet het eiermengsel op het deeg
  9. Leg de plakjes tomaat bovenop het eiermengsel en bestrooi met de pijnboompitten
  10. Zet het taartje in de oven en laat in ca.45 minuten gaar worden.
  11. Neem uit de oven en voor het serveren ca. 5 minuten afkoelen
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/mozzarella-taartje/