Mac 'n Cheese met kip en ham
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediƫnten:
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 750 ml melk
  • 150 gram hamblokjes
  • 100 gram geraspte Emmentaler
  • 100 gram geraspte kaas voor pasta
  • 1 pakje cheddar smeltkaas (200 gram)
  • 500 gram macaroni
  • Cayennepeper naar smaak
Bereiden:
  1. Bestrooi de kipblokjes met peper en zout en bak ze een koekenpan gaar
  2. Zet de kipfilet apart
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  4. Verhit in een grote hapjespan een klein beetje boter
  5. Bak hierin de knoflook en ui tot de ui glazig is
  6. Zet het vuur laag en voeg de roomboter toe
  7. Laat de boter langzaam smelten zonder bruin te worden
  8. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer goed tot een roux (dikke saus) ontstaat
  9. Giet nu in gedeeltes de melk erbij en roer goed. Wacht telkens tot de melk volledig is opgenomen in de saus voor je het volgende gedeelte erbij schenkt
  10. Voeg de geraspte kaas aan de saus toe en roer tot de kaas in de saus gesmolten is
  11. Voeg nu de hamblokjes en de kipfilet toe en breng de saus op smaak met peper, zout en wat cayennepeper
  12. Roer de macaroni door de saus en laat nog even door warmen
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/mac-n-cheese-met-kip-en-ham/