Zoete aardappel soep
- 3-4 zoete aardappels (totaal ca. 750 gram), in blokjes
- 1 middelgrote winterwortel, in blokjes
- 2 kleine uien, grof gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- Stukje gember van 2 cm, fijngehakt
- 1250 ml groentebouillon (van twee tabletten)
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 blik of pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 250gr)
- Sap van ½ citroen
- Om te serveren: Verse koriander, extra vierge olijfolie en citroensap
- Verhit in een grote (soep)pan een scheut olijfolie
- Fruit hierin de ui, knoflook en gember aan
- Voeg de chilivlokken, kurkuma, currypoeder en gedroogde koriander toe en bak even mee
- Voeg de zoete aardappel en winterwortel toe en schep even om
- Giet de bouillon erbij en laat ca. 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel zacht is
- Voeg de afgespoelde witte bonen toe en laat een paar minuten mee warmen
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender
- Voeg zo nodig wat extra water toe om de soep dunner te maken
- Roer het sap van ½ citroen door de soep
- Serveer met extra vierge olijfolie, een flinke kneep citroensap en verse korianderblaadjes
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zoete-aardappel-soep/
3.2.2925