Zoete aardappel soep
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 3-4 zoete aardappels (totaal ca. 750 gram), in blokjes
  • 1 middelgrote winterwortel, in blokjes
  • 2 kleine uien, grof gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Stukje gember van 2 cm, fijngehakt
  • 1250 ml groentebouillon (van twee tabletten)
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 blik of pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 250gr)
  • Sap van ½ citroen
  • Om te serveren: Verse koriander, extra vierge olijfolie en citroensap
Bereiden:
  1. Verhit in een grote (soep)pan een scheut olijfolie
  2. Fruit hierin de ui, knoflook en gember aan
  3. Voeg de chilivlokken, kurkuma, currypoeder en gedroogde koriander toe en bak even mee
  4. Voeg de zoete aardappel en winterwortel toe en schep even om
  5. Giet de bouillon erbij en laat ca. 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel zacht is
  6. Voeg de afgespoelde witte bonen toe en laat een paar minuten mee warmen
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender
  8. Voeg zo nodig wat extra water toe om de soep dunner te maken
  9. Roer het sap van ½ citroen door de soep
  10. Serveer met extra vierge olijfolie, een flinke kneep citroensap en verse korianderblaadjes
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zoete-aardappel-soep/