Crockpot: Chili con carne
- 2 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kilo rundergehakt
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 eetlepel gedroogde koriander
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 2 eetlepels komijnpoeder
- 2 eetlepels pikante paprikapoeder
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree à 140 gram
- ½ liter runderbouillon
- 450 gram bruine bonen
- 250 gram kidneybonen
- Voor het serveren:
- Tortilla chips
- Zure room
- Geraspte kaas
- Verhit een beetje olie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
- Voeg de kruiden toe en laat even meebakken
- Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is
- Doe het gehaktmengsel in de crockpot
- Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree en de bouillon erbij en roer even door elkaar
- Breng op smaak met flink wat zout en laat op de lage stand 5 uur sudderen
- Voeg de bonen toe en laat nog een half uurtje doorwarmen
- Serveer met tortilla chips, zure room en geraspte kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crockpot-chili-con-carne/
3.2.2925