Curry met zoete aardappel en kikkererwten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • Stukje gember van ca. 1,5 cm, geraspt
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes van ca. 1x1 cm
  • Blikje kokosmelk (400 ml)
Bereiden:
  1. Verhit wat olie in een grote hapjespan
  2. Fruit hierin de uit tot hij zacht wordt
  3. Voeg de knoflook en peper toe en bak even mee
  4. Voeg de kruiden toe en laat een minuut of vier zachtjes pruttelen
  5. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, zoete aardappel en kokosmelk toe
  6. Laat op laag vuur ca. 50 minuten pruttelen tot de zoete aardappel zacht is en de saus wat dikker en donkerder is geworden.
  7. Voeg naar smaak zout en eventueel nog wat van de andere kruiden toe
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/curry-met-zoete-aardappel/