Crockpot: Goulash
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8
Ingrediënten:
  • 750 gram magere runderlappen
  • 200 gram bloem (ca. 12 flinke eetlepels)
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 groene paprika’s, in blokjes
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram sperzieboontjes, gehalveerd
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blikje tomatenpuree à 140 gram
  • 1250 ml runderbouillon (van twee tabletten)
Bereiden:
  1. Snijd het vlees in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm
  2. Kruid het vlees met peper en zout, de cayennepeper en 1 theelepel paprikapoeder
  3. Verhit een beetje boter in een hapjes- of braadpan en bak hierin het vlees even aan
  4. Doe het vlees in de crockpot en strooi de bloem erover
  5. Voeg nu de paprika, ui, knoflook, boontjes, laurierblaadje, tomatenpuree, de rest van de paprikapoeder (1 theelepel) en de bouillon toe en roer het geheel even door
  6. Laat de goulash 6 uur op de hoge stand pruttelen, of tot het vlees zacht is
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crockpot-recept-goulash/