Crockpot: romige tomatensoep met kip
Bereiding
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 blikje tomatenblokjes (ca. 400 gram)
- 1 blikje tomatenpuree à 140 gram
- 250 ml kookroom
- 1 liter kippenbouillon
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine winterwortel in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 kipfilets, in grove stukken
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- Doe alle ingrediënten in de slowcooker en meng door elkaar
- Zet de crockpot op laag voor 3,5 uur
- Haal na 3,5 uur de stukken kipfilet uit de soep en trek het kippenvlees met twee vorken uit elkaar of snijd klein met een mes
- Doe het kippenvlees terug in de soep en laat het geheel nog een uur op lage stand doorgaren
- Breng voor het serveren op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crockpot-romige-tomatensoep-met-kip/
3.2.2925