Crockpot: romige tomatensoep met kip
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenblokjes (ca. 400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree à 140 gram
  • 250 ml kookroom
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine winterwortel in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kipfilets, in grove stukken
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
Bereiden:
  1. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en meng door elkaar
  2. Zet de crockpot op laag voor 3,5 uur
  3. Haal na 3,5 uur de stukken kipfilet uit de soep en trek het kippenvlees met twee vorken uit elkaar of snijd klein met een mes
  4. Doe het kippenvlees terug in de soep en laat het geheel nog een uur op lage stand doorgaren
  5. Breng voor het serveren op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crockpot-romige-tomatensoep-met-kip/