Double chocolate cupcakes met frambozen

Chocola is toch wel een guilty pleasure waar ik maar moeilijk van af kan blijven.
Ik bak niet zo heel vaak, maar áls ik bak is het meestal wel iets met chocola.

Vorige week hebben mijn vijfjarige dochter en ik samen cupcakes gebakken. Het heeft wel even geduurd voor we eruit waren wat  voor cupcakes het zouden worden. Nynke wilde graag cupcakes met frambozen, ik natuurlijk met chocola. Uiteindelijk hebben we een deal gesloten en maakten we deze heerlijke chocolade-frambozen cupcakes!
We hebben de cupcakes extra lekker gemaakt door er kleine stukjes witte chocolade aan toe te voegen, en dat viel erg in de smaak!
Je zou in plaats van chocoladestukjes ook heel goed stukjes hazelnoot of rozijnen kunnen gebruiken.

double chocolate cupcakes met frambozen 4double chocolate cupcakes met frambozen 3

Double chocolate cupcakes met frambozen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 12st
Ingrediënten:
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eetlepels cacao
  • 100 gram witte chocolade
  • 24 frambozen (vers of diepvries)
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Klop de suiker en vanillesuiker met de boter tot een romig mengsel
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens tot het ei is opgenomen
  4. Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao en voeg in gedeeltes toe aan het beslag. Mix tot een luchtig beslag
  5. Hak de witte chocolade in stukjes en spatel luchtig door het beslag
  6. Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes
  7. leg op elk vormpje twee frambozen en duw ze iets in het beslag
  8. Laat de cupcakes in ca. 25 minuten gaar worden in de oven. Controleer de cupcakes op gaarheid door er een houten satéprikker in te steken. Wanneer de prikker er schoon weer uit komt zijn de cupcakes gaar.

double chocolate cupcakes met frambozen 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *