Dille boter

Kruidenboter is altijd lekker. Op een stokbroodje of als vulling voor een stukje vlees of kip.
Deze dille boter is vooral erg lekker in combinatie met vis.
Leg eens een plakje dille boter op een stukje gebakken vis. Zóóó lekker!
Of maak eens borrelhapje van een stukje stokbrood met dille boter, gerookte zalm en kappertjes!

Het mooie van kruidenboter is dat je het goed in kunt vriezen. Ik maak er altijd een rol van die ik in plasticfolie wikkel om in te vriezen. Zo kan je alleen wat je nodig hebt van de rol afsnijden en laten ontdooien. De rest bewaar je gewoon in de diepvries voor later!

dille boter met citroen 3

Dilleboter
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 250 gram gezouten roomboter
  • 2 flinke eetlepels gehakte dille
  • Rasp van een halve citroen
Bereiden:
  1. Laat de boter buiten de koelkast op kamertemperatuur komen zodat hij zacht wordt
  2. Meng de dille en citroenrasp er goed doorheen
  3. Laat de boter weer koud worden in de koelkast
  4. Wil je hem invriezen, maak er dan een rol van en wikkel deze in plasticfolie.

dille boter met citroen 2