Dadel-chocoballetjes (foodblogswap)

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog van Simone, Foodquotes.nl.
Erg leuk, want Simone is niet alleen foodblogger, maar ook voedingskundige. Op Foodquotes staan dan ook veel verantwoorde recepten en gezondere alternatieven voor ongezonde snacks, waaronder deze dadelballetjes.
Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door honing te gebruiken en kaneel en cacaopoeder toe te voegen.

Wat mij betreft zijn deze dadelballetjes absoluut een blijvertje! Ze zijn lekker zoet en crunchy door de amandelen.
Volgende keer ga ik ze maken met gedroogd fruit en kokos. Ik houd je op de hoogte!

Dadel-chocoballetjes (foodblogswap) 2 Dadel-chocoballetjes (foodblogswap) 3

Dadel-chocoballetjes (foodblogswap)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 15-20 stuks
Ingrediënten:
  • 100 gram amandelen
  • 200 gram dadels
  • 2-3 theelepels honing
  • flinke mespunt kaneel
  • 2 theelepels (rauwe) cacaopoeder, plus extra voor garneren
Bereiden:
  1. Maal de amandelen grof in de keukenmachine
  2. Voeg de dadels, honing, kaneel en cacaopoeder te en meng alles tot je een soort deeg krijgt dat goed aan elkaar blijft plakken
  3. Rol het deeg tussen je handen tot balletjes
  4. Haal de balletjes door de cacaopoeder en zet ze een half uurtje in de koelkast om wat steviger te worden

Dadel-chocoballetjes (foodblogswap) 4

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Dadel-chocoballetjes (foodblogswap)”

Reacties zijn gesloten.