Crumble met nectarine en karamel

Dit is echt een toetje om je vingers bij af te likken!
Lekker warm zomerfruit met een crunchy laagje kruimeldeeg met karamel.

Ik ben gek op crumble!
Het is makkelijk te maken en je kan er alle kanten mee op.
Deze crumble wordt extra lekker door de karamel die door het deeg zit.
De bereidingstijd hangt een beetje af van de grootte van de ovenschaal die je gebruikt en kan ook per oven wat verschillen.
De crumble is klaar als de bovenste laag goudbruin en krokant is.

Ik eet mijn crumble het liefst met een grote bol vanille roomijs. Slecht, ja… maar wel hééél erg lekker! En als we dan toch zondigen kunnen we het maar beter meteen goed doen toch?

crumble met nectarine en karamel 3 crumble met nectarine en karamel 4

Crumble met nectarine en karamel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 4 nectarines, in partjes
  • 100 gram (diepvries)frambozen
  • sap van 1 citroen
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram gesmolten boter
  • 75 gram lichtbruine suiker
  • 150 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 75 gram zachte karamelsnoepjes (Lonka)
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe het fruit in een ruime ovenschaal en schep er de vanillesuiker doorheen
  3. Meng de citroensap met de maïzena en meng dit door het fruit
  4. Doe de bloem, suiker en havermout in een mengkom, voeg de gesmolten boter toe en kneed tot een deeg.
  5. Hak de karamelsnoepjes in kleine stukjes en meng door het deeg.
  6. Wrijf het deeg nu tussen je vingers zodat er een kruimelig geheel ontstaat
  7. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit in de ovenschaal en laat in 30-40 minuten gaar worden in de oven
  8. Serveer warm met een grote bol vanille roomijs

crumble met nectarine en karamel 2