Crumble met appel en pruimen

De herfst staat weer voor de deur.
Deze warme crumble met appel en pruimen is een echt herfst dessert!
Warme pruimen en appel met vanille en kaneel, bedekt met krokant kruimeldeeg…. Kan het nog lekkerder?
Wil je het extra lekker maken? Serveer de crumble dan met een bol vanille ijs er bovenop!

Crumble is een perfecte manier om overgebleven fruit op te maken.
Ik had nu pruimen over, dus heb ik crumble met appel en pruimen gemaakt. Maar ook met veel  ander fruit zoals peren, appels, bessen of aardbeien maak je de lekkerste crumble desserts!

 

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Crumble met appel en pruimen
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 8 pruimen
  • 2 appels
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 2 theelepels maïzena of allesbinder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram boter
  • 160 gram bloem
  • 100 gram rietsuiker
  • 4 eetlepels havermout
  • 4 eetlepels amandelschaafsel
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Schil de appels en snijd in stukjes
  3. Snijd de pruimen in blokjes
  4. Meng de appels, pruimen, citroenrasp, kaneel en vanillesuiker door elkaar
  5. Roer de maïzena door het citroensap en schep door het fruitmengsel
  6. Verdeel het mengsel over vier eenpersoons ovenschaaltjes
  7. Meng in een kom de boter, bloem, rietsuiker, havermout en amandelschaafsel door elkaar
  8. Wrijf het deeg door je vingers tot er een kruimelig geheel ontstaat
  9. Verdeel het deeg over de ovenschaaltjes en laat ca. 30 minuten in de oven bakken tot het deeg krokant en goudbruin is
  10. Serveer warm

 

 

Een gedachte over “Crumble met appel en pruimen”

  1. Hadden een gezellig avondje met vriendinnen. De appel/pruimen crumble was superlekker en fris en dus een groot succes. Wij hebben hem met slagroom geserveerd; ook een prima combinatie.

Reacties zijn gesloten.