Croissant rolletjes met kaas en crème fraîche

Doe eens iets anders met croissant deeg en maak deze heerlijke croissant rolletjes als lunch of voor bij de borrel!

Croissant rolletjes; een geweldig voorbeeld van een makkelijk te maken hapje waar je veel indruk mee maakt!
Het is gewoon een kwestie van kant en klaar croissant deeg beleggen met wat jij lekker vindt, oprollen,  in plakjes snijden, even in de oven en klaar!

Ik heb deze croissant rolletjes gemaakt met crème fraîche en kaas, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren.
Met bijvoorbeeld tomatensaus, salami en kaas zet je zo overheerlijke pizza hapjes op tafel! Of probeer eens rul gebakken gehakt met tacokruiden, bosuitjes en crème fraîche voor een Mexicaanse variant.
croissant rolletjes 2

Croissant rolletjes met kaas en crème fraîche
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 16 stuks
Ingrediënten:
  • 1 pak vers croissant deeg (ca. 360gram)
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 100 gram pittige geraspte kaas
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Rol het croissant deeg met een deegroller iets uit. Zorg dat de perforatielijntjes dicht zijn.
  3. Meng de crème fraîche met de mosterd en besmeer het deeg hiermee
  4. Bestrooi het deeg met de kaas
  5. Rol het deeg op vanaf de korte zijde
  6. Snijd het deeg met een gekarteld mes of broodmes in plakjes van ca. 1,5 cm dikte
  7. Leg de plakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  8. Bak de croissant rolletjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven
  9. Laat op een rooster iets afkoelen en serveer warm