Crockpot: romige tomatensoep met kip

Deze  tomatensoep met kip is een perfect voor een koude dag!
Heerlijk romig en lekker pittig door een vleugje cayennepeper.

Koken in een crockpot of slowcooker is echt ideaal!
Je gooit alle ingrediënten erin, zet hem aan en je hebt er tot etenstijd geen omkijken meer naar!
Dat geldt ook voor deze romige tomatensoep met kip.
Ik heb deze soep gemaakt voor een familie lunch en hij viel erg in de smaak. De soep is goed gevuld en kan daardoor ook prima als avondmaaltijd.

crockpot tomatensoep 2

Crockpot: romige tomatensoep met kip
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenblokjes (ca. 400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree à 140 gram
  • 250 ml kookroom
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine winterwortel in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kipfilets, in grove stukken
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
Bereiden:
  1. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en meng door elkaar
  2. Zet de crockpot op laag voor 3,5 uur
  3. Haal na 3,5 uur de stukken kipfilet uit de soep en trek het kippenvlees met twee vorken uit elkaar of snijd klein met een mes
  4. Doe het kippenvlees terug in de soep en laat het geheel nog een uur op lage stand doorgaren
  5. Breng voor het serveren op smaak met peper en zout


Heb je geen slowcooker? Geen probleem!

Je kunt deze heerlijke soep ook prima in een gewone pan bereiden:

1. Bak de gesneden groenten en knoflook even aan in een grote      (soep)pan met wat olijfolie.
2. Voeg de overige ingrediënten (behalve de kookroom) toe, breng aan de kook en laat een uurtje op laag vuur pruttelen.
3. Haal de stukken kip uit de soep en maak het vlees klein.
4. Doe de kip terug in de soep en voeg de kookroom toe.
5. Warm nog even door en breng op smaak met peper en zout

crockpot tomatensoep 3

4 gedachten over “Crockpot: romige tomatensoep met kip”

  1. Wat een geweldig lekkere soep, heb zelf de groente kruiden en de kip eerst lekker laten bakken om de smaken los te maken.
    Heb een dubbele pan vol gemaakt en heb 6 kipfilets gebruikt…. volgende keer ga ik 8 kippendijen met bot gebruiken.
    Nu in ieder geval heerlijk gesmuld 🤗☺

  2. heerlijke soep als basis, maar voor mij vel te pittig-scherp, misschien ook vanwege de griep en keelpijn. Ik heb wat appelmoes, gember pasta, kokoscreme en scheutje azijn toegevoegd en de soep geblenderd maar hartelijk dank voor de basis, ik ga het vaker maken. en de volgende keer 2 dubbele kipfilets, of 3 grote

  3. We hebben gister de soep uit de crockpot gegeten, wij vonden hem erg lekker, heb er wel een eetlepel suiker doorgedaan, wij houden van zoet, maak ik zeker nog wel eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *