Crockpot: Pulled pork

Een tijdje terug heb ik in de supermarkt een stuk varkens fricandeau meegenomen. Eigenlijk wist ik niet goed wat ik ermee wilde maken, dus heb ik het maar in de diepvries gelegd.
Vorige week was ik op Pinterest op zoek naar inspiratie voor een crockpot recept. Daar zag ik foto’s van pulled pork voorbij komen die er zo lekker uitzagen dat ik meteen wist waar ik mijn fricandeau voor ging gebruiken!

In de meeste recepten voor pulled pork wordt kant en klare barbecuesaus gebruikt. Omdat ik liever geen kant en klare flesjes gebruik heb ik geprobeerd zelf barbecuesmaak aan het vlees te geven, en dat is aardig gelukt!
Een beetje barbecuesaus op je broodje pulled pork smaakt trouwens wél weer heel erg goed!
pulled pork 3

Crockpot: Pulled pork
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • ca. 800 gram varkensfricandeau
  • 125 ml tomatenketchup
  • ½ eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • ½ eetlepel worcestersaus
  • 50 ml water
  • ½ theelepel uipoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
Bereiden:
  1. Leg het vlees in de crockpot
  2. Meng in een kom de overige ingrediënten goed door elkaar
  3. Giet het mengsel over het vlees
  4. Laat het vlees op de hoogste stand in ca. 4-5 uur gaar worden
  5. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar
  6. Breng zo nodig extra op smaak met peper, zout of chilipoeder

pulled pork 2

5 gedachten over “Crockpot: Pulled pork”

        1. Procureur is een varkens nek zowel te koop met been of zonder. voor pulled pork zou ik met been nemen
          je kunt na bereiding het ben makkelijk verwijderen.
          er zit gewoon meer smaak aan het vlees als je het met( been of bot } bereid.

Reacties zijn gesloten.