Crockpot: Pittige curry met kip

Het was al weer een tijdje geleden dat ik mijn crockpot had gebruikt, dus ik vond het weer tijd worden voor een receptje uit de slowcooker!

Ik blijf een groot fan van de crockpot. Je gooit ’s ochtends alle ingrediënten erin, zet de pan aan en tegen etenstijd staat je eten voor je klaar… echt ideaal!
Het voorbereiden van deze curry kost je maar tien minuutjes, de crockpot doet de rest voor je.
De curry is wel erg pittig, dus als je daar niet van houdt kun je beter wat minder kruiden gebruiken. Je kan altijd later nog wat kruiden toevoegen om het nog iets pittiger te maken.
crockpot kip curry 3

Deze curry dankt zijn lekkere smaak aan garam masala, een mengsel van Indiase kruiden. Er zijn veel varianten van te krijgen, maar ik gebruik het liefst de garam masala van Jonnie Boer.

crockpot kip curry 4

Crockpot: Pittige curry met kip
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5
Ingrediënten:
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Blikje tomatenblokjes (400gr.)
  • 250 ml kokosmelk
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel hot currypoeder
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
Bereiden:
  1. Doe alle ingrediënten behalve de gehakte koriander in de crockpot, schep even om en bestrooi met wat zout
  2. Zet de crockpot op de hoge stand voor vier uur
  3. Wanneer de curry te dun wordt eventueel wat allesbinder toevoegen
  4. Roer voor het opdienen de gehakte koriander door de curry en serveer met (basmati)rijst

crockpot kip curry 2

16 gedachten over “Crockpot: Pittige curry met kip”

  1. Beste lovemyfood, dit lijkt mij een heerlijk recept, maar kan het geenkwaad de kip zo in de slowcooker te doen ivm bacterien .Of kan je het ook eerst koken of bakken en dan de tijd iets korter?
    Bedankt
    Mvg natalie

  2. Gisteren, 22 juli, gemaakt. Mix van kippendijfilet en kipfilet. Heerlijk mals en lekker van smaak. Zeker niet te pittig. Ik heb me precies aan het recept gehouden. Kan ik de volgende keer wat experimenteren.

  3. Hallo, een heerlijk gerecht. Zal het zeker vaker op het menu zetten.
    Ben wel erg benieuwd naar de voedingswaarde hiervan? Kun je me hier iets over zeggen?

  4. het zit in de slowcooker, iets minder chilipoeder er in gedaan, ik had geen hot curry dus ook wat kerrie massala erbij, extra garam massala, wat kokos een t.l ras el hounout, fff was er weer van alles aan het inmikken, iets meer kip en heel blikje kokosmelk, ook wat korianderpoeder er alvast in. zal vast een lekker potje worden, bedankt voor recept, ik ben benieuwd hoe het smaakt

  5. Hi, wat een heerlijk recept we hebben ervan gesmuld.
    Alles was goed heb het nog welvwazt pittiger gemaakt
    We zijn met zn tweetjes dus we hasdden nog wel wat over maar dat vonden wij natuurlijk niet erg dus ja hóór de volgende dag hadden we nog een portie voir zn tweetjes.

  6. Hoi, ik wil dit in het weekend maken!
    Maar kan ik de kokosmelk er al van begin er af in doen?
    Omdat ik ergens heb gelezen dat de melk kan gaan schiften

    1. Hoi Ria!
      Normaal gesproken doe ik de kokosmelk er direct bij en dat gaat eigenlijk altijd goed. Toch ging het bij mij ook schiften de laatste keer.
      Misschien toch handig om het er pas later bij te doen.
      Succes en eet smakelijk!

      1. Hoi, bedankt voor het antwoord!
        Maar wat kan je dan het best doen, als het gaat schiften?
        Ik ga het dinsdag maken en dan laat ik het je weten , hoe het smaakte!!

  7. Wij hebben sinds 2 dagen de crockpot in huis en kan iedereen zo’n pot aanraden ! Wij hebben als eerste dit gerecht gegeten en het was heerlijk! Wel heb ik meer kruiden gebruikt en 2 kippen bouillon blokjes erin gedaan! Wat betreft de kruiden die u ook aanrade heb ik een soeplepel erin gedaan 2 theelepels chilikruiden daar ik de Hot peper niet in huis had en een halve eetlepel gemberpoeder! Dit was voor ons de juiste balans.
    Wat ons opviel is dat het werken met dit systeem een ware smaak beleving plaats vond! Wij zijn in ieder geval helemaal om !

  8. Ik heb sinds afgelopen zondag de crockpot in huis en als eerste dit gerecht gemaakt! Ik heb wel een grotere hoeveelheid kruiden gebruikt wat een goede balans gaf aan het recept ! Het was heerlijk en aan een ieder aan te raden!
    Wat ons opviel dat het eten je niet een te vol gevoel gaf en het op een zeer gezonde wijze gestoomd is !
    Wij zijn in ieder geval helemaal te vinden voor dit systeem van eten bereiden! Hopelijk is er een kookboek te verkrijgen met uw recepten ! Met vriendelijke groeten monica.

  9. Hoi, ik ben erg benieuwd óf en hóé je dit recept ook kunt bereiden zonder crockpot?

  10. Hier staat deze curry vast eens per maand op het menu. Ik mis alleen wat zout in het recept. Ik doe er twee kippenbouillonblokjes bij door, dan is de smaak echt super!

  11. Ik heb dit gemaakt. Wij vonden dit niet echt heel lekker. Weinig smaak. Ik heb er op het laatst ipv 1 theelepel currypoeder een soeplepel bijgedaan. Maar ik vond het nog niet echt een curry gerecht. Jammer.

    1. Hoi Joke,

      Wat jammer!
      Wij vonden het hier juist erg aan de pittige kant, vandaar dat ik het recept heb aangepast om het iets milder te maken.

Reacties zijn gesloten.