crockpot kip curry 1

Crockpot: Pittige curry met kip

Het was al weer een tijdje geleden dat ik mijn crockpot had gebruikt, dus ik vond het weer tijd worden voor een receptje uit de slowcooker!

Ik blijf een groot fan van de crockpot. Je gooit ’s ochtends alle ingrediënten erin, zet de pan aan en tegen etenstijd staat je eten voor je klaar… echt ideaal!
Het voorbereiden van deze curry kost je maar tien minuutjes, de crockpot doet de rest voor je.
De curry is wel erg pittig, dus als je daar niet van houdt kun je beter wat minder kruiden gebruiken. Je kan altijd later nog wat kruiden toevoegen om het nog iets pittiger te maken.
crockpot kip curry 3

Deze curry dankt zijn lekkere smaak aan garam masala, een mengsel van Indiase kruiden. Er zijn veel varianten van te krijgen, maar ik gebruik het liefst de garam masala van Jonnie Boer.

crockpot kip curry 4

Crockpot: Pittige curry met kip
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5
Ingrediënten:
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Blikje tomatenblokjes (400gr.)
  • 250 ml kokosmelk
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel hot currypoeder
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
Bereiden:
  1. Doe alle ingrediënten behalve de gehakte koriander in de crockpot, schep even om en bestrooi met wat zout
  2. Zet de crockpot op de hoge stand voor vier uur
  3. Wanneer de curry te dun wordt eventueel wat allesbinder toevoegen
  4. Roer voor het opdienen de gehakte koriander door de curry en serveer met (basmati)rijst

crockpot kip curry 2

3 gedachten over “Crockpot: Pittige curry met kip”

  1. Hier staat deze curry vast eens per maand op het menu. Ik mis alleen wat zout in het recept. Ik doe er twee kippenbouillonblokjes bij door, dan is de smaak echt super!

  2. Ik heb dit gemaakt. Wij vonden dit niet echt heel lekker. Weinig smaak. Ik heb er op het laatst ipv 1 theelepel currypoeder een soeplepel bijgedaan. Maar ik vond het nog niet echt een curry gerecht. Jammer.

    1. Hoi Joke,

      Wat jammer!
      Wij vonden het hier juist erg aan de pittige kant, vandaar dat ik het recept heb aangepast om het iets milder te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *