Cranberry saus met rode wijn

Bij een goed stuk vlees mag een lekker sausje natuurlijk niet ontbreken!
Cranberry saus is heerlijk bij wild en rood vlees, maar smaakt ook heel goed bij kip of kaas.Wij aten de saus met een gebakken varkenshaasje. Ook een lekkere combi!
Een handig sausje om met de feestdagen in huis te hebben dus!
En ook nog eens een fluitje van een cent om te maken. Gewoon alles in de pan en wachten tot de saus is ingedikt!

In plaats van kruidnagel poeder en kardemom poeder kan je ook hele kruidnagels en kardemom peulen gebruiken. Verwijder deze dan tegelijk met het kaneelstokje.
Maak de saus gerust een dag of twee van tevoren. Je kan hem afgesloten bewaren in de koelkast en gewoon even opwarmen wanneer je hem wilt serveren.
De saus wordt dikker wanneer hij afkoelt. Tijdens het opwarmen wordt hij weer iets dunner. Blijft de saus toch te dik? Voeg dan een klein beetje water toe.

Tip: Heb je saus over? Maak eens een tosti met brie en cranberry saus of filodeeg pakketjes met deze saus en geitenkaas!

Cranberry saus met rode wijn 4 Cranberry saus met rode wijn 5 Cranberry saus met rode wijn 3

Cranberry saus met rode wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 300 ml rode wijn
  • 150 gram verse cranberry's
  • 1 kaneelstokje
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • mespunt kardemompoeder
  • 3 eetlepels suiker
Bereiden:
  1. Doe alle ingrediënten in een steel- of sauspan en breng langzaam aan de kook
  2. Laat op laag vuur doorkoken tot de cranberry's zacht worden en de wijn begint in te koken
  3. Verwijder het kaneelstokje en laat nog even koken tot de saus de gewenste dikte heeft

Cranberry saus met rode wijn 2

3 gedachten over “Cranberry saus met rode wijn”

  1. Dit lijkt me heerlijk, binnenkort eens uitproberen. Wel wil ik dan de kruidnagel en kardemom eruit laten, omdat ik daar allergisch voor ben. Neemt dat erg veel smaak weg? Of weet je een alternatief daar voor?

    1. Hoi Anne-Sterre,

      Met alleen kaneel smaakt de saus ook prima hoor! Je zou eventueel wat gember poeder kunnen toevoegen, dat geeft toch een beetje die warme smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *