Cranberry jam

Met deze cranberry jam maak je het (kerst)ontbijt extra speciaal.
En je maakt hem in minder dan tien minuutjes!

Zelf jam maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de jam uit de supermarkt.
Deze cranberry jam is zo klaar en oh, zo lekker!
Cranberry jam is natuurlijk heerlijk op brood of op een beschuitje, maar je kunt met deze jam nog veel meer lekkere dingen maken! Serveer eens een toastje of stokbroodje met brie of geitenkaas en een beetje cranberry jam bij de borrel!
Je kunt de jam ook even opwarmen in de magnetron en als saus serveren bij varkensvlees of kip.

Wil je de jam langere tijd bewaren of iemand een potje jam cadeau doen? Dan kun je hem inmaken of wecken. Op de blog van Lekker Tafelen vind je hiervoor goede tips!

cranberry jam1

Cranberry jam
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 1 pot jam
Ingrediënten:
  • 1 zakje cranberries (340 gram)
  • 150 ml jus d’orange
  • 150 gram geleisuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
Bereiden:
  1. Spoel de cranberries af onder de koude kraan
  2. Doe de cranberries in een ruime pan met dikke bodem of anti aanbak laag
  3. Voeg de jus d’orange, geleisuiker, kaneel en vanillesuiker toe en schep even om
  4. Laat het mengsel rustig aan de kook komen
  5. Wanneer laat vier minuten goed doorkoken terwijl je zachtjes blijft roeren
  6. Laat tijdens het roeren de cranberries met een lepel of een vork
  7. Laat de jam afkoelen tot kamertemperatuur en daarna koud worden in de koelkast voor je hem serveert

cranberry jam2